ADANA / YÜREĞİR - Melikşah Anadolu Lisesi

Melikşah Anadolu Lisesi

Dadaloğlu Mahallesi, 2631 Sokak, No.1 Yüreğir/ADANA
Vizyon
Sürekli değişen ülke ve dünya koşullarının gerektiği bilgi donanımına sahip ; kendisi, yaşadığı toplum, geçmişi ve geleceği ile barışık, sorumluluklarının farkında, girişimci, yaratıcı, kendini geliştirmiş, milletimizin ve insanlığın temel değerlerini benimseyip, yüceltecek erdemli bireyler yetiştirmek.
Misyon
Öğrencilerimize; globalleşen dünyada, bireyler, toplumlar ve devletlerarası rekabette en büyük belirleyicinin bilgi olduğu gerçeğini kavratarak, onları, milletimize ve insanlığa karşı sorumluluklarını yerine getirebilme becerilerini kazanabilecekleri yükseköğretime hazırlamak.
BAŞLANGIÇ SAATi : 8:30 BİTİŞ SAATİ :15:40 ÖĞLE ARASI : 12:30-13:15
İngilizce-Almanca
Ulaşım
Büyükşehir Belediyesi´nin 110-112-113-114-115-118 tabela numaralı otobüsleri, Kiremithane minibüsleri ve Kozan Yolu güzergahlı özel halk otobüsleri ile okulumuza ulaşım kolayca mümkün olabilmektedir.
Yerleşim Yeri
Okulumuz, Adana ilinin doğusunda yer alan Yüreğir merkez ilçesinde, Kozan Caddesi ile doğu istikametindeki demiryolunun kesiştiği noktadan 50 metre doğuda yer almaktadır. Okulumuz binasının kuzeyinde Sabancı Ailesi İmam Hatip Ortaokulu, güneyinde Adana demiryolu hattı, doğusunda Dadaloğlu Bulvarı, batısında Kozan Caddesi yer almaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Adana il merkezine 6,2 km, Yüreğir ilçe merkezine 3,2 km uzaklıkta bulunmaktadır.