T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / YÜREĞİR - Melikşah Anadolu Lisesi

HANDS OF THE WORLD

Melikşah Anadolu Lisesi öğrencileri Dundee Üniversitesi öğretim üyesi Sharon Tonner Saunders tarafından yürütülen Hands of the World adlı etwinning projesine katıldılar. Bu proje kapsamında öğrenciler işaret dili ile sesleri eşleştirip basitleştiren ve fonksiyonel dil olarak adlandırılan Makaton yöntemi hakkında bilgi sahibi oldular. Evrensel dil denilebilecek bu yöntemin amacı ortak dil olmaksızın basit işaretlerle iletişim kurabilmeyi sağlamaktır.

 

Proje kapsamında her ay öğrenciler 30dan fazla ülkenin katılım sağladığı ortak şarkılara Makaton dili kullanarak eşlik ettiler. Aynı zamanda her hafta yapılan Challenge etkinliğine katılarak; Türkçe kelimeleri ve günlük ifadeleri telaffuz ederken Makaton yöntemi ile de bu ifadeleri sergilediler. Aynı şekilde sergilenen diğer dillerdeki ifadeleri izleyerek farklı dilde kelimeler ve ifadedeler öğrenme şansı elde ettiler.

Bu çalışma sayesinde öğrenciler sessiz bir dilin var olduğunu ve konuşmadan da ne kadar kolay iletişim kurabileceklerini öğrendiler.

Son etkinlik olarak ta projenin son ayında proje sorumlusu İngilizce öğretmenimiz Betül Doğan, projeye katılan diğer ülkelerden öğretmenler ile aynı şekilde bir şarkı etkinliği hazırladılar. Ocak ayında başlayıp Haziran da sonlanan projede her ay farklı bir şarkı sergilenmiştir. Öğrencilerimizin eşlik ettiği şarkılara ve katıldıkları diğer etkinliklere proje sayfasından bakabilirsiniz. 

22-01-202122-01-202122-01-2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 https://twinspace.etwinning.net/81594/home

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.01.2021 - Güncelleme: 27.09.2023 10:50 - Görüntülenme: 352
  Beğen | 0  kişi beğendi